zaterdag 28 april 2012

Hee man, het werkt !


Nadat Wim Schermer me op het idee had gebracht om met twee frames te werken, ben ik meteen aan de slag gegaan met denken, schetsen en tekenen. In een vorig post van me wat extra tips gekregen (dank) en op zoek gegaan naar een slimme lasser. Die is zeker gevonden! Q-Kevers. Meestal wordt er vakkundig aan oude automobielen gelast, maar dit keer had hij wel zin in een nieuw project.

Eerst samen het concept verder uitgewerkt. Daarna is Quiryn aan de slag gegaan en heeft hij het concept vakkundig en prachtig vertaald naar een werkend model. Vandaag de eerst test en het resultaat is hieronder te zien.

Nu nog een beetje schuren, dan de boel verzinken. En hop… ik kan veilig met de Quest naar Spanje.

5 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit Klaas. Wij hebben zelf een Scénic, wellicht is dat model iets te hoog voor zo'n model. Voorlopig rij ik wel op-en-neer met de Quest op de aanhanger (die ook geel gaat worden, net als mijn Quest...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien is het een idee om een trailer te ontwerpen zoals een boot trailer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zucht.... was ik net zo blij dat ik van het idee van een trailer afgestapt was... ;-)

   Robert Jan, we hebben het probleem van de hoogte opgelost met een verleninging op het frame waar de fiets op rust. De lengte van die verleninging is aanpasbaar zodat de hoogte van de auto er eigenlijk niet meer toe doet.

   Verwijderen
 3. Hallo Klaas,
  Heel beheersbaar en strak, gaat helemaal goedkomen, en dat voor een crisis manager :-))
  In tijden van nood wordt de mens inventief.
  Nu mooi naar Spanje.

  gr. Peter de Rond.
  O. ja tot maandag.

  BeantwoordenVerwijderen