dinsdag 24 januari 2012

Hoe heette die man ook al weer ?? ...

Murphey

Naar aanleiding van diverse tips en sneupen op het net de Big Apple besteld (55-559 performance line, dank Paul) een echte “iBand” dus (kon het niet laten; twittervrienden lighans en Haayman). Ze - en een mooi pompje van Topeak - komen donderdag aan.

Vandaag wilde ik op de fiets naar het werk (Leeuwarden) dus gister de boel maar weer geplakt. Ik had geen echt geschikte binnenband meer. Het vijfde plakkertje werd op de bestaande band gepakt en in de keuken bij goed licht werd de dikke vette buitenband op steentjes gecontroleerd. Ik heb nog een ongebruikte Super Motto liggen, maar dacht “ach, de bestaande binnen en buitenband houden het nog wel twee dagen…

Tegen half zes nog even naar de winkel: Twee nieuwe binnenbanden voor de Big Apple en een nieuwe tube Solution. Nog even naar de fiets. De band was nog keihard (je weet het nooit). Ook  -als trendvolger - een witte tochtstrip over de Quest geplakt. Bandjes opgeruimd in de tas achter de stoel en met een “laat het rotweer nu maar komen” sloot ik de garage af.

Vanmorgen kwart voor negen bij de fiets. Lek! (okay, een lekke “Garageband” dus). Snel de eerste nieuwe binnenband geofferd en bij inspectie bleek dat een oude Simson plakker langs de rand was gaan lekken. Gemeld dat ik wat later kwam (meteen even een buitje afgewacht) en hup; de fiets in. Zo te zien kon ik mooi tussen twee buien door naar Leeuwarden.

Vlak voor Dearsum op de ventweg reed in tegengestelde richting een wel hele vieze en wel hele snelle “racetrekker”. Het vuil spatte hard op de Quest en even later maakte de fiets de bekende slingerbeweging.De bermen zijn hier op het moment nog kletsnat en drassig. Een plek gezocht waar de fiets op de kant kon (de ventweg dus; met een matje er onder) en de tweede nieuwe binnenband er in (de lekke bandenteller staat op 5 dit jaar). Voor de zekerheid ook de nog nieuwe Super Motto er om gelegd (zonde, hij vormde zo’n mooi geheel met z’n verpakking). De band heb ik tot 3 atm. opgepompt. Meer durf ik niet aan. De fiets reed er volgens mij niet eens minder om.

Bij het wegrijden merkte ik aan het kabaal dat mijn helm onder de fiets lag (sukkel). En tussen de twee buien door lukte ook niet meer. Om mijn humeur een beetje op te poetsen heel snel één foto gemaakt van de toren van Aegum (hij stond daar zo mooi in de zon).Oh ja…. van wind heb ik trouwens helemaal geen last gehad (windkracht 2). Niet op de heen en niet op de terugreis. Kwam vast door de tochtstrips….. 


4 opmerkingen:

 1. Tjonge Klaas,
  Het lijkt wel of je ze in de aanbieding hebt.
  Schrok me wilt toen ik de foto zag, maar bij de vergroting zag ik dat er een kleed onder lag,
  Dat je dat allemaal mee zeult.
  In ieder geval is de Quest je dankbaar, lekker zacht en warm, zo op je zij:-))
  En ik met mijn super gevoelige banden (voor lek) door de bossen crossen en nergens last van.
  Tja snap je het nog.
  Ik hoop dat je er nu af bent, van dat geplak.
  Moet nog 3 keer op en neer naar Twente en dan ga ik lekker fietsen, Joepie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje Peter. Wat gaat dat snel hè. Als je ingericht bent, fiets ik in elk geval een keer langs!

   Verwijderen
 2. Ik plak biba's nog wel, maar ik gooi er toch ook wel redelijk snel een nieuwe biba in.

  Plakken bij het ventiel doe ik niet meer, dat gaat gewoon altijd mis. Het plakkertje gaat bij mij meestal weer los en dus weer lek.......:(

  Wim - die ook erg weinig lekke banden heeft met de Kojaks en de Primo's.

  BeantwoordenVerwijderen