woensdag 25 mei 2011

Lekker traag een snel rondje
Mijn vriendin heeft al lopend door Frankrijk het fototoestel (zo'n kleine Panasonic Lumix) mee. Nu in mei, met al die tochtjes in de Quest, mis ik hem. Ik had al geschreven dat ik graag fiets met het toestel om mijn nek en graag stop of uitstap als ik wat moois zie.
Ik kijk dan wat minder naar kilometerteller (soms snap ik niets van mezelf, maar ah la) en ervaar ik de natuur net wat sterker om me heen.

Op marktplaats zag ik z’n opvolger de TZ20; groter zoombereik; ruimere groothoek én locatiebepaling. Met dezelfde onovertroffen Leica lens! Te koop via een heus bedrijf maar dan wel €130,- goedkoper dan de gangbare prijs; En ja, inderdaad... ik ben gezwicht....

Vandaag het bekende tochtje; banden weer op 5,5 bar (trouwens.... halen jullie altijd die wieldoekjes er helemaal af als je de banden oppompt? of is er een trucje voor) en het Sneekermeer rond.
Bij Akmarijp zat de ooievaar weer mooi op zijn nest. Ik denk dat er jongen zijn. Ze bleef staan in het nest; ging niet zitten en hield me meer dan anders in de gaten. Altijd een pracht gezicht en ik vermoed dat er volgende week 3 snavels uit de knotwilg steken.

Het fietsen ging heerlijk. Pracht weer en zonder problemen hield ik de kruissnelheid rond de 36 / 37 per uur. Van de wind geen last of lust. Bij het Sneekermeer zelf nog even uitgestapt en wat foto’s gemaakt. De wereld is mooi, verdraaide mooi……

3 opmerkingen:

 1. "(trouwens.... halen jullie altijd die wieldoekjes er helemaal af als je de banden oppompt? of is er een trucje voor)"

  ons groepje van zaterdagfietsers hebben ze er allemaal afgehaald

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wim; een groepje velomobielen? En gaat dat ten koste van de aërodynamica ofwel snelheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn verschillende velomobilisten die de doekjes er helemaal afgehaald hebben. Het voordeel bij oppompen weegt voor hun op tegen de aerodynamiek.

  Het hangt een beetje van de pompkop af, maar voor de voorwielen til ik de quest schuin (op een stukje gras). Als er niet teveel zooi in ligt, dan kan de Quest net aan schuin blijven staan. Je kan de pomp dan vanaf de binnenkant van de wielen aankoppelen. Quest rechtzetten en pompen maar. Voor het achterwiel moet je inderdaad het wieldoekje weghalen.

  BeantwoordenVerwijderen