woensdag 14 maart 2012

Heen en weer


“Potverdorie…. ik verwaarloos zowaar mijn blog…. maar ja… ik interim me ook het leplazarus de laatste tijd. Vijf dagen per week! das ongehoord veel voor me (wel boeiend, leuk en spannend, overigens). Daarna thuis de kinderen, ’s avonds vaak nog even aan het werk (de puntjes op de “i”) en soms gebeurt het zomaar dat ik de dag afsluit zonder dat mijn eigen pc heeft aangestaan. Phew…

De Quest?? Die pak ik zo vaak ik kan. Als ik niet om meerdere locaties afspraken heb, zoef ik heerlijk heen en weer naar Leeuwarden. 27 kilometer. Zit al op een mooi gemiddelde van ruim 35 km per uur. (de zelfbouw ‘minivizierontwasemer’  werkt voortreffelijk). In de auto is het maar 10 minuten sneller. Zo maak ik redelijk wat kilometers voordat ik in mei vanuit Santiago de Compostella terugfiets naar Sneek. Die Spaanse bergen? ontzagwekkend, zag ik in Google Streetview. Niet alleen steil, maar vooral ook smal en geregeld zonder vangrail. Wordt toch een vlaggetje er bij; en wellicht ook de remparachute.Eerst nog tot mei heerlijk in de Quest naar Leeuwarden. Drie keer per week langs mijn favoriete kerktoren (zie blog foto). Ik kijk elke keer naar hem en groet de inspirerende plek in gedachten (“Libje foar en meielkoar" staat er op een bordje). 
En tjee; wat is dat mooi hè.  Fietsend naar het werk. 


Want zeg nu zelf, wie heeft er nu zulke prachtige zonsopkomsten in zijn arbeidsvoorwaarden staan…. “ 


.

2 opmerkingen:

 1. Een stukje geschreven door een duidelijk gelukkig mens. Mede door het fietsen.
  De goede voorbereiding op de tocht maakt de kans op het genieten van de tocht ook maximaal.
  Ik ken de route niet maar het spaart remmen zo'n remparachute. Ik heb een geschikt werkend en beproefd ontwerp. Je mag de mijne wel lenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow... das super!
   Als het mag kom ik hem binnenkort in een trainingsrondje (of zo) ophalen!!

   Geweldig :-)

   Verwijderen