maandag 10 september 2012

Daar was tie dan....

Zaterdag wat olie op de ketting en nieuw lucht in de banden. Vandaag in een nieuw record naar Leeuwarden. Niet gehinderd door tankwagens of andere obstakels reed ik gestaag naar de nieuwe tijd. De eerste 5 kilometers gaven een gemiddelde van 37,4 km/u. Daarna legde de fiets de volgende "ronde's" van 5 kilometer af in gemiddelden van boven de 40,5. De snelste vijf kilometer ging in 7 minuten en 6 tellen. Zo'n 42 km per uur. Marathons van Schwalbe zijn beduidend minder traag (op klinkers) als ze flink op spanning staan.

Er zaten geen echte uitschieters in de snelheid; gewoon doortrappen bij een lekkere temperatuur en een weinig wind schuin in de rug. Of dit alles belangrijk is ?? Nah... eigenlijk niet. Maar leuk vond ik het wel.....


4 opmerkingen:

 1. Hoeveel lucht stop jij in je marathons?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot net iets onder de 7 Bar... mooi hard dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, bijna 7 bar!!! En ik had het idee dat ik met 4.5 bar al tegen de grens zat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Marathon (Greenguard, HS420) mag tussen de 4 en 7 bar hebben volgens opgave fabrikant. Meestal zit er aan de bovenkant nog een marge, maar met 40 mm breed zou ik dat niet doen. Niet voor de band, die houdt dat wel. De velg loopt bij meer dan 7 bar in een 40 mm band een beduidend groter risico.

   Verwijderen