woensdag 19 november 2014

Spinnen

Vandaag 100 kilometer gefietst voor een overleg van een uur; Sneek – Dokkum. Wat mooi dat ik me dat zo af en toe kan veroorloven.

De weg naar Dokkum is altijd fraai; heerlijk binnendoor met maar weinig auto’s langs de Dokkumer Ee. Op de terugweg een paar foto’s gemaakt. Voorwaar, wat mis je elke keer weer veel moois als je in de auto stapt (Een auto trouwens, die wel keurig je voorruit schoon blaast… het vizier heb ik op de terugweg hopeloos beslagen achterin de fiets gelegd.)Het meest bijzondere overvalt me bij Burdaard. Een laagstaande zon schijnt over het natte grasland. Het land is bedekt met spinnenweb! Zichtbaar vanwege de dunne druppels die zich aan de kunstwerkjes hebben vastgezet. Kilometers zilverdraad verlicht door de late zon. Ik hoef niet te weten hoeveel spinnen hier verantwoordelijk voor zijn. Fascinerend is de aanblik zeker.

5 opmerkingen:

 1. Bijzonder en fotogeniek. En mooi vastgelegd natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi weer en fietsen naar Dokkum.Spinnen en rag met schapen in de wol voor het spinnewiel..... Veel draadjes in deze aflevering. Weermooi naar de kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds ik dagelijks met de hond wandel in bosgebied zie ik dit fenomeen ook regelmatig, heel fotogeniek. Met mijn smartphone heb ik het er nog niet mooi opgekregen, maar dat gaat vast een keer lukken met een gewone camera.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel apart die webben Klaas, had ik nog nooit zo gezien. Mooie foto's weer!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen